Dantian - kiinalaisen lääketieteen keskus

Tuina-terapiakoulutuksen tiedot

Kiinalaisen lääketieteen manuaaliterapian eli Tuina-terapian koulutus Tampereella
Tuinan tekniikoiden huolellinen omaksuminen edellyttää pienryhmä opiskelua, johon avautuu nyt mahdollisuus järjestyksessä 6. peruskurssin myötä. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten ja mahdollisen puhelinhaastattelun perusteella. Opetus alkaa I-tason kurssilla, jonka jälkeen on edelleen mahdollista jatkaa syventäville kursseille (II- ja III-tasot). I-taso (lähtötaso) sopii myös niille, jotka haluavat opetella Tuinaa lähinnä kotitarpeisiin. Dantianin Tuina-terapiakoulutuksen III-tason syventävä osuus opiskellaan Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian sairaalassa Pekingissä.

Aika ja paikka: 17.-18.3. klo 10.00-18.00. Tampere, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Muut koulutuspäivät sovitaan yhdessä tuumin ensimmäisellä kerralla. Ilmoittaudu listalle jos ajankohta ei sovi!  Opintojen laajuus: 6 op - josta lähiopetusta 10 koulutuspäivää, 3,5 op (90 h). Sisältö: katso. Opintomaksu: 1100€/ 1000€ sis. alv 24% (alempi hinta, jos opiskelijalla on suoritettuna kiinalaisen lääketieteen korvaavat opinnot, kysy lisää järjestäjältä). Koulutusmaksu maksetaan useammassa erässä koulutuksen etenemisen myötä. Pidemmästä maksuaikataulusta on mahdollista neuvotella (olen hyvin joustava!). Maksu ei sisällä täyshoitomaksuja tai aterioita. Hakeminen: hakuohjeet. Voit halutessasi ilmoittautua sähköpostilistalle (osoite alapalkissa). Muuta: Koulutus toteutetaan pienryhmäopetuksena (max 6-8 opiskelijaa). Lisätiedot: Jarilta, tel: +35844 268 8966.

Tuina-terapiakoulutuksen II-taso  

II. taso sisältää neljätoista opetuspäivää, joista neljä klinikka päivää.

Tuina-terapia -Ashi-pisteet, Tuina-terapian vaativammat erityistekniikat sekä lasten Tuina ja näiden soveltaminen (8 opetuspäivää). Kiinalainen lääketiede - Zang-Fu sisäelinteoria- ja tautioppi, sekä akupunktiopisteet (2 opetuspäivää).
Klinikka päivät Neljä ohjattua Tuina-tekniikoiden harjoittelu-päivää.

Opintojen laajuus: 7 op - josta lähiopetusta 4,5 op (108 h). Sisältö: katso. Opintomaksu: 1200€ / 1100€ sis. alv 24% /10% (alempi hinta, jos opiskelijalla on kiinalaisen lääketieteen korvaavat opinnot). Koulutusmaksu maksetaan useammassa erässä koulutuksen etenemisen myötä. Maksu ei sisällä täyshoitomaksuja tai aterioita.

Tuina-terapiakoulutuksen III-taso

Koulutuksen kolmas osa aloittetaan kun kiinnostuneita, II-tason suorittaneita on riittävästi.
Koulutus jakautuu intensiiviseen noin viikon mittaiseen Suomen osioon ja 3 viikon opiskeluun Kiinassa.

Kolmannen jakson syventävä, kahden viikon osuus toteutetaan China Beijing International Acupuncture Training Centerissä ja Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen sairaalan Tuina-Klinikkalla sekä mahdollisesti muiden yhteistyö sairaaloiden Tuina-klinikoilla Pekingissä. Kolmannen tason opettajana toimivat  tuinalääkärit Wang Tong, Gao Qiang ja Yuan Yong.

Kolmannen tason laajuus: 10 op. Sisältö: katso. Opintomaksut: 7250 RMB (tammikuun 2018 valuuttakurssilla 1133 €) Maksu ei sisällä asumista, aterioita eikä  Kiinan matkaa. Lisäksi Jarille ryhmänjohtajana ja apuopettajana toimimisesta 300-400 €. 


OIKEUS MUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN

Tuina-terapiakoulutuksen opettajat

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Jari Siipola on opiskellut Tuinaa Guang An Menin sairaalassa vuonna 2003 ja Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian sairaalassa prof. Fangin johdolla useita kertoja vuosina 2004-2013. Hän vieraili Kiinassa ensikerran Qigongin merkeissä vuonna 1991 ja aloitti kiinalaisen lääketieteen opiskelun 1996. Nykyisin hän toimii Tuina- ja akupunktioterapeuttina ja opettaa TaiJi-Qigongia sekä kiinalaisia itsehoitomenetelmiä. Jari vastaa tasojen yksi ja kaksi opetuksesta ja toimii kolmannella apuopettajana.

Prof. Fang Cunzhong on toiminut Tuina-lääkärinä 35 vuotta. Hän on myös länsimaisen lääketieteen lääkäri, kirurgi ja ortopedi. Fang Cunzhong on opettanut Tuinaa lääkäreille ja terapeuteille useita vuosia Kiinan ohella Japanissa, Singaporessa ja Saudi-Arabiassa sekä Euroopassa, mm. Norjassa ja Sveitsissä. Hän työskenteli pitkään Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian sairaalan Tuina-osaston johtavana lääkärinä, josta virasta jäi eläkkeelle 2014. Hänen manttelijanperijänä ja mainitun klinikan johtajana toimii nykyisin Wang Tong. Mahdollisesti pääsemme seuraamaan muidenkin hänen oppilaiden työskentelyä kiinassa.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu hakulomakkeella jonka saa pyytämällä ja se palautetaan 1.3.18 mennessä sähköisesti/ perinteisellä postilla: jari.siipola(at)gmail.com/ Dantian, Satamakatu 16 C 71, 33200. Hakijoille ilmoitetaan ratkaisusta, jonka jäleen koulutuspaikka vahvistetaan maksamalla ennakkomaksuna 200 €. Maksu hyvitetään viimeisen kurssiviikonlopun hinnasta ja sitä ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen ilman pätevää inhimillistä syytä. Mikäli ajankohta ei sovi tällä kertaa, ilmoittaudu postituslistalle.

Aiempien opintojen korvaavuus ja hyväksiluettavuus
Mikäli opiskelijalla jo on hyväksytysti suoritettu laaja kiinalaisen lääketieteen koulutus, niin voi hän hakea korvaavuutta "kiinalaisen lääketieteen"" -osiosta. Tällöin tulee toimittaa todistusjäljennökset opinnoista, mieluiten niin, että todistuksessa ilmenee arvostelutaso, ei pelkkä tieto koulutuksen suorittamisesta. Koulutus suositellaan kuitenkin käytäväksi kokonaan. Mahdolliset aiemmat Tuina-kurssit eivät käy korvaaviksi opinnoiksi, koska eri perimyslinjoissa on suuria eroja. jari_qiball
fang on work
kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian tuinaklinikkatuina for child
 © Jari Siipola  Gsm: +358 044 268 8966, e-mail: jari.siipola(at)gmail.com  ©